Šifra proizvoda: ski_122408_c

SKIJE VOLKL KENDO 88 FLAT

Home Ski oprema Skije SKIJE VOLKL KENDO 88 FLAT
61.360 RSD Special Price 51.990 RSD Ušteda - 9.370 RSD
Dodaj na listu želja

FINALNI DODATNI POPUST

Iskoristite dodatni popust od 15% za kupovinu 2 i više artikala iz kategorija ZIMA i LIFESTYLE

Dodatni popust se prikazuje i ostvaruje u korpi prilikom web kupovine na sajtu, odnosno na kasi u radnjama i na već snižene cene navedenih artikala!

Možete kombinovati artikle iz kategorija ZIMSKI SPORTOVI i LIFESTYLE i ostvariti dodatni popust.

Podeli Sa prijateljima
-15%
  • Detaljan opis
  • SpecifikacijaSKIJE VOLKL KENDO 88

( SKI-122408 )

Freeride

Bez obzira na vaš stil spuštanja – stazu ili teren – Kendo to može.

Ovo je all-mountain freerider sa najsavremenijom konstrukcijom koju iskusni skijaši koji uživaju u moćnim zaokretima na bilo kom terenu i na bilo kojoj stazi mogu koristiti za mnogo različitih stvari. Kao i nova Mantra i Kenja, Kendo 88 dolazi sa revidiranom geometrijom i jedan metar kraćim središnjim radijusom u svom 3D Radius Sidecut-u. Ključ je u tome što tri različita radijusa kombinovana u jednoj skiji čine izuzetno raznovrsne zaokrete u krivinama. Novi radius od 16 m u sredini dodatno povećava njegovu varijabilnost radijusa. Uzbuđenja vas očekuju ako volite uske zavoje potpuno isečene na ivici. Ova skija podstiče sportski, intuitivan stil na uređenim stazama, ali takođe pruža manevarsku sposobnost koja vam je potrebna za prolazak kroz izazovan teren. Takođe je potrebna manja sila, zahvaljujući kraćem središnjem radiusu. Ove sezone, Kendo 88 takođe ima Tailored Carbon Tips i Tailored Titanal Frame. Dakle, ako već nije bilo jasno, sada nema sumnje da je zabava srednje ime Kendo-a.

Tehnologije po meri – ekskluzivno od Volkla

Tailored Titanal Frame, koji se pojavljuje u Mantra, Secret, Kendo i Kenja, je evolucija Volkl poznatog Titanal Frame-a. U ovom dizajnu, širina gornjeg sloja Titanal-a može se prilagoditi dužini skije; rezultujuća torziona krutost i željeno ponašanje prigušenja mogu se prilagoditi skijašu. Sadržaj Titanala je smanjen u kraćim skijama, što znači da niži i lakši skijaši mogu da izvuku maksimum iz svojih skija bez preteranog napora. Novi Tailored Carbon Tips čine Kendo 88 izuzetno raznovrsnim. Karbonska vlakna primenjena pomoću Tailored Fibre Placement (TFP) omogućavaju Volkl inženjerima da utiču na ponašanje krivine sa velikom tačnošću. Snaga i poravnanje vlakana definišu silu koju treba da primenite i energiju koja se akumulira tamo gde je potrebna. Agilna reakcija vrha je karakteristika koja se posebno ističe. To znači da čim započnete zaokret, možete upravljati skijom na odmeren i lak način. Drugim rečima, jednostavno razmislite o promeni smera - i to se dešava. Ova konstrukcija takođe omogućava manju težinu bez gubitka stabilnosti.

Takođe je uključeno u novi Kendo 88 sa tip and tail rocker-om je Volkl renomirano višeslojno jezgro od drveta okruženo punim bočnim zidom i P-Tex 2100 bazom.

 

SKIING LEVEL Advanced, Professional

Character

Hard Snow Performance

●● ●● ●● ●● ●● ○○ ○○ ○○ ○○ ○○

All Conditions Performance

●● ●● ●● ●● ●● ●● ●● ●● ●● ○○

Powder Performance

●● ●● ●● ●● ○○ ○○ ○○ ○○ ○○ ○○

Long Turn Dynamics

●● ●● ●● ●● ●● ●● ●● ●● ○○ ○○

Short Turn Agility

●● ●● ●● ●● ●● ●● ○○ ○○ ○○ ○○

Skier Level

●● ●● ●● ●● ●● ●● ●● ●● ●● ●●

<<< Beginner      Professional >>>

 

Specifikacija & Tehnologije

  • Tip & Tail Rocker
  • Jezgro: Multilayer Woodcore
  • Tehnologije: Tailored Carbon Tips, 3D Radius Sidecut, Tailored Titanal Frame, Full Sidewall, Base: P-Tex 2100, Brushed structure
  • Geometrija: 129_88_113
  • Dužina/Radius: 163 (R1) 23, (R2) 13, (R3) 21, 170 (R1) 26, (R2) 15, (R3) 23, 177 (R1) 29, (R2) ??, (R3) 25, 184 (R1) 31, (R2) 17, (R3) 26
  • Napomena: uz skije ne dolaze vezovi / Preporučen vez: Marker rec. Royal Family - Jester 90, Griffon 90

 

● Tip&Tail Rocker (odignut i vrh i rep skije)

Blagi Rocker u vrhu i repu u kombinaciji sa klasičnim Camber profilom ispod nogu. Volkl inženjeri su stvorili idealnu mešavinu za prednji Carving, glatki zaokret i ulaz i izlaz sa ubrzanjem. Iako nije tako pokretan u mekom snegu, ovaj Rocker dizajn je dobar za čvrsti sneg i za park & pipe.

 

● Multilayer Woodcore

Kombinacija bukve i topole daje izuzetno izdržljivo drveno jezgro sastavljeno od tvrdog drveta u području vezova i lakšeg drveta u ostatku skije.

 

● Tailored Carbon Tips

U ovom inovativnom proizvodnom procesu, novi Tailored Carbon Tips se proizvode vezom pojedinačnih karbonskih vlakana na materijal nosača. Krutost, torzija, a time i karakteristike skija mogu se posebno podesiti preko debljine vlakana i milimetarski preciznog poravnanja. Na ovaj način vlakna usmeravaju dinamiku ka delovima skije gde su potrebna. Vidno integrisani Tailored Carbon Tips su lagani, omogućavaju okretnu reakciju uz manje napora i brzo gomilaju energiju. Tailored Carbon Tips tako dostižu novi nivo preciznosti, direktnog odziva vrha i aktivnog užitka u skijanju.

 

● 3D RADIUS SIDECUT

Tri radijusa u jednoj skiji za maksimalno okretanje i svestranost brzine u svim all mountain skijama


LONG TIP & TAIL RADIUS
Upotreba dugih radijusa na vrhu i repu za velike okrete i veliku brzinu

// lako upravljanje i upravljivost
// otporan na smetnje na vrhu
// bez ograničenja radijusa i lakoće skretanja

TIGHT CENTER RADIUS
Upotreba kraćeg radijusa u centru za kratke zaokrete i manju brzinu

// izuzetno lako pokrenuti kratke zaokrete
// upadljivo okretan
// bez napora i glatko u kratkim zaokretima

 

● TAILORED TITANAL FRAME

Volkl nova ključna tehnologija se zove Tailored Titanal Frame. Za razliku od prethodnog dizajna, širina titanalnog rama je sada prilagođena tačno svakoj pojedinačnoj dužini skije.

Ovo rezultira prilagođenim titanalnim ramovima, koji su postavljeni iznad bočne strane duž vrha i repa skije da bi obezbedili željeno prigušenje i torzionu krutost. Veličina ramova je prilagođena visini skijaša, skijaškim sposobnostima i snazi. To znači da duži modeli skija imaju veći sadržaj titana za veću krutost, direktniji prenos snage i jače prigušenje. Što je dužina kraća, to je manji titanalni sadržaj, što skiju čini okretnijom, tako da manji, lakši i manje moćni skijaši mogu da iskoriste pun potencijal skije. Pored Tailored Titanal Frames-a, u oblasti vezova se nalazi i drugi, tanji titanalni sloj, koji skiji daje neophodnu snagu, ali i okretnost. Rezultat: Tailored Titanal Frame tehnologija pruža neuporedivu kombinaciju agilnosti i kontrole velike brzine.

 

● Full Sidewall / Mini Cap - Full sidewall konstrukcija pune dužine sa mini cap preklapajućim omotom za najbolju izdržljivost.

 

 

Više o proizvodu:Völkl

Širina struka > 88 mm
Dužina skija > 170 cm
Sistem Bez veza
Tip Freeski
Nivo znanja Napredno - Ekspertski
Pol Za muškarce
Pogledajte i ove proizvode
Copyright © 2023 by PlanetBike. Izrada sajta Smart Web. Sva prava su zadržana.