DOSTAVA I PLAĆANJE

 

Nakon što izvršite online porudžbinu, na navedenu email adresu primićete automatsku email poruku da je porudžbina uspešno izvršena.

Ta email poruka nije rezervacija artikala - njom se potvrđuje da je Vaša porudžbina primljena, i da je trenutni status Vaše narudžbenice - u obradi.

Kako je raspoloživost artikala indikativna, u slučaju promene porudžbine, mi ćemo Vas kontaktirati u najkraćem roku putem telefona ili emaila.

Po ulasku porudžbine u fazu obrade, i potvrdi da je sa robom sve u redu, na vašu email adresu stići će druga email poruka sa potvrdom da je roba spremna za slanje. U prilogu te poruke dostavljamo i svu potrebnu dokumentaciju neophodnu za realizaciju ove porudžbenice.

Period obrade porudžbine je najčešće 2-3 radna dana. Porudžbine plasirane u periodu od petka do nedelje ulaze u obradu od ponedeljka.

U slučaju da ste poručili dva ili više proizvoda koji nisu raspoloživi na jednoj lokaciji, porudžbinu ćemo vam poslati sa više lokacija/pošiljki, pa se može desiti da obrada porudžbine ne bude završena u isto vreme i da isporuka paketa ne bude istog dana, o intervalima dostave će vas obavestiti kurirska služba. Cena isporuke ne zavisi od broja paketa ili težine.

Isporuka za porudžbine u vrednosti veće od 5.000,00 din je besplatna. Za sve porudžbine manje od tog iznosa, cena isporuke je 300,00 din. Isporuka će biti uračunata u zbirnu cenu artikla. Obaveštenje o ceni isporuke možete videti pre potvrđivanja porudžbine.

Uobičajeni rok dostave za robu kupljenu u internet prodavnici je od dva do pet radnih dana kada porudžbinu potvrdi internet prodavnica email porukom sa potvrdom da je roba spremna za slanje.

Rok isporuke može biti i duži od navedenog, maksimalno trideset dana, u vanrednim slučajevima poput praznika, velikih gužvi, pandemija, neprohodnosti puteva u slučaju vremenskih nepogoda i sl. Kurirska služba je u obavezi da isporuku vrši što efikasnije u skladu sa svojim mogućnostima i poslovnim kapacitetima.

Vikend, praznici i ostali neradni dani ne računaju se u rok isporuke.

Status porudžbine možete proveriti slanjem zahteva na email: webporudzbine@planetbike.rs, u kome je potrebno da nam navedete dodeljeni broj porudžbine. U najkraćem roku prosledićemo Vam odgovor.

 

NAPOMENA: Potvrdom porudžbine, klikom na dugme „KUPI“, saglasni ste sa uslovima on-line kupovine i dostave.

 

 

DOSTAVA

Dostava se vrši u saradnji sa kurirskim službama "City Express" i "Bex". Kuriri pošiljke donose na adresu za isporuku radnim danima. Molimo Vas da u tom periodu obezbedite da na adresi bude osoba koja može da preuzme pošiljku. Prilikom preuzimanja pošiljke potrebno je da vizuelno pregledate paket i utvrdite da ne postoje neka vidna oštećenja. Ukoliko primetite da je transportna kutija značajno oštećenja i posumnjate da je proizvod možda oštećen, odbijte prijem pošiljke i odmah nas obavestite. Ukoliko je pošiljka naizgled bez oštećenja preuzmite pošiljku.

Kurir pokušava svaku pošiljku da uruči u skladu sa poslovnom politikom svoje firme. Uobičajena praksa je da ukoliko Vas kurir ne pronađe na adresi, da Vas pozove na telefon koji ste ostavili prilikom kreiranja narudžbine i ugovori novi termin isporuke. Ukoliko Vas i tada ne pronađe na adresi, pošiljka će se vratiti nama. Po prijemu pošiljke, kontaktiraćemo Vas kako bi ustanovili razlog neuručenja i dogovoriti se o ponovnom slanju.

Isporuka robe vrši se isključivo na teritoriji Republike Srbije. Isporuka van teritorije Srbije nije moguća.

 

NAPOMENA: Potvrdom porudžbine, klikom na dugme „KUPI“, saglasni ste sa uslovima on-line kupovine i dostave.

 

 

NAČINI PLAĆANJA / INTERNET (ONLINE) KUPOVINA

1. Plaćanje pouzećem:

Kod plaćanja pouzećem porudžbinu plaćate prilikom isporuke. U ovom slučaju moguće je jedino plaćanje gotovinom kurirskoj službi prilikom prijema robe.

 

2. Plaćanje platnim karticama prilikom internet kupovine:

Svoju online porudžbinu možete platiti koristeći Vašu VISA, MASTER CARD, MAESTRO, DINA platnu (debitnu) karticu.

Sigurnost podataka prilikom online kupovine, garantuje procesor platnih kartica OTP banka, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranici banke. Nakon što potvrdite porudžbinu, bićete preusmereni na sajt OTP banke. Na sajtu banke vršite unos podataka sa platne kartice i obavljate plaćanje. Poverljive informacije se prenose putem javne mreže u zaštićenoj formi u trenutno najsavremenijoj tehnologiji. Iz sigurnosnih razloga, podaci o vašoj platnoj kartici su vidljivi samo OTP banci kao procesoru kartica. Sajt banke je zaštićen i siguran za ovaj način plaćanja.

  • Ukoliko je transakcija uspešna, na email adresu koju ste uneli prilikom plasiranja porudžnine, stići će obaveštenje da je plaćanje uspešno obavljeno.
  • U slučaju da plaćanje nije uspelo, na vašu email adresu stići će obaveštenje o neuspelom plaćanju.

Napomena: ukoliko plaćanje platnom karticom nije uspelo, ili ste prekinuli proceduru naplate, porudžbina ne ulazi u dalju obradu.

* Kod plaćanja platnim karticama isporuka robe je moguća isključivo kurirskom službom na adresu koja je navedena na porudžbini.

** Kupovina na rate nije moguća prilikom online plaćanja.

 

3. Plaćanje preko računa prilikom internet kupovine:

Porudžbinu možete platiti avansno - preko računa (kao fizičko lice ili kao pravno lice) uplatom na naš račun.

Potrebne instrukcije za plaćanje će Vam biti dostavljene na email adresu koju ste uneli prilikom registracije, a po ulasku porudžbine u fazu obrade. Plaćanje možete izvršiti standardnom uplatnicom u bilo kojoj pošti ili banci, ili putem interneta ako imate internet pristup svom računu (web banking).

* Kod plaćanja preko računa prilikom internet kupovine isporuka robe je moguća isključivo na adresu koja je navedena na porudžbini.

 

NAPOMENA: Potvrdom porudžbine, klikom na dugme „KUPI“, saglasni ste sa uslovima on-line kupovine i dostave.

 

 

U SLUČAJU PORUDŽBINE BICIKLA:

U slučaju porudžbine bicikla, isti će biti isporučen sastavljen sa izvršenim nultim servisom. Zbog lakšeg transporta volan i pedale treba naknadno pričvrstiti.

Čak i ako smo bicikl u potpunosti sastavili i servisirali pre isporuke, ne bi bilo moguće da ga pošaljemo potpuno spremnog za upotrebu iz logističkih razloga. U zavisnosti od vrste bicikla koji odaberete, sledeće korake ćete morati da obavite tek nakon raspakivanja bicikla i uklanjanja ambalažnog materijala pre nego što bude spreman za upotrebu:

  • Pričvršćivanje volana 
  • Montaža pedala 
  • Montaža pomočnih točkova

* Pričvršćivanje volana, montažu pedala i pomočnih točkova možete besplatno obaviti u našem ili u ovlašćenom servisu u gradu koji je najbliži vašem mestu stanovanja.

Uz bicikl dobijate overen garantni list - garancija važi 24 meseca.

Da bi garancija na bicikl važila 24 meseca, po isteku prvih mesec dana, upućujemo vas na dva besplatna, obavezna, kontrolna servisa (nakon 30 dana, i posle 11 meseci od dana kupovine), koji se rade u našem ili u ovlašćenom servisu u gradu koji je najbliži vašem mestu stanovanja.

Lokacije servisa: https://planetbike.rs/bike-servis

 

Pričvršćivanje volana, montažu pedala i pomočnih točkova možete obaviti sami (prateći upustvo koje ste dobili uz bicikl ), i u ovom slućaju garancija na bicikl je 24 meseca.

Napomena: u slučaju bilo kakve štete na biciklu ili eventualnih povreda nastalih kao posledica neadekvatne i nestručne montaže i podešavanja: pedala, lule i volana i pomočnih točkova ne snosimo odgovornost.

 

NAPOMENA: Potvrdom porudžbine, klikom na dugme „KUPI“, saglasni ste sa uslovima on-line kupovine i dostave.

 

 

U SLUČAJU PORUDŽBINE SKIJA

U slučaju porudžbine skija, skije i vezove šaljemo nenamontirane. Vezovi nisu montirani jer ih je potrebno podesiti zavisno od veličine ski cipela i težine korisnika. Skije i vezovi se mogu naknadno podesiti kod našeg ovlašćenog servisera. Ponesite ski cipele koje ćete koristiti sa skijama.

 

NAPOMENA: Potvrdom porudžbine, klikom na dugme „KUPI“, saglasni ste sa uslovima on-line kupovine i dostave.

 

 

U SLUČAJU PORUDŽBINE FITNES SPRAVE

U slučaju kupovine u maloprodajnom objektu

Cena fitnes sprave je formirana na bazi montirane sprave koju kupac sam preuzima u maloprodajnom objektu.

Usluga isporuke na kućnu adresu i ukoliko je potreban izlazak servisera na teren - dodatno se naplaćuje.

Isporuku može da vrši kurirska služba (u tom slučaju Vi organizujete preuzimanje sprave iz vozila i prenos u objekat gde će se sprava montirati i koristiti. Ili naši serviseri (ukoliko ste iz Beograda, Niša ili Novog Sada) ili ovlašćeni serviser iz najbližeg grada Vašem mestu stanovanja.

Cena isporuke i izlazak servisera na teren - varira, u zavisnosti od sprave i načina isporuke.

Izlazak ovlašćenog servisera na teren se naplaćuje po utvrđenom cenovniku: https://planetbike.rs/fitnes-servis

Za isporuke na lokacije izvan gradova u kojima imamo svoje ovlašćene servise, naplaćuje se dodatnih 40 dinara po kilometru udaljenosti od našeg ovlašćenog servisa, koji obavlja isporuku.

Uz spravu dobijate garantni list - garancija važi 24 meseca.

 

U slučaju online porudžbine na našem sajtu

Isporuku vrši kurirska služba (u tom slučaju Vi organizujete preuzimanje sprave iz vozila i prenos u objekat gde će se sprava montirati i koristiti ). Isporuka za porudžbine veće od 5.000,00 din je besplatna.  

Usluga izlaska servisera na teren radi montaže sprave - dodatno se naplaćuje.

Izlazak ovlašćenog servisera na teren se naplaćuje po utvrđenom cenovniku: https://planetbike.rs/fitnes-servis

Za isporuke na lokacije izvan gradova u kojima imamo svoje ovlašćene servise, naplaćuje se dodatnih 40 dinara po kilometru udaljenosti od našeg ovlašćenog servisa, koji obavlja isporuku.

Uz spravu dobijate garantni list - garancija važi 24 meseca.

 

Fitnes spavu možete montirati sami (prateći upustvo koje ste dobili uz spravu), i u ovom slućaju garancija na spravu je 24 meseca.

U slučaju potrebe, kolege iz fitnes servisa možete pozvati na tel.: 011-2606-845 ili 060-038-7656

Napomena: ukoliko prilikom montaže sprave dođe do oštećenja/kvara iste, usled nestručne montaže i podešavanja, ne snosimo odgovornost. Ukoliko je potrebna zamena dela i/ili izlazak na teren servisera je o trošku kupca.

 

NAPOMENA: Potvrdom porudžbine, klikom na dugme „KUPI“, saglasni ste sa uslovima on-line kupovine i dostave.

 

 

Sva vaša pitanja u vezi procedure kupovine, dostave i plaćanja možete postaviti pozivanjem Planet Bike CALL CENTRA 060-56-000-56 svakog radnog dana od 09h do 15h ili slanjem poruke na email: WEB KUPOVINA

 

 

Copyright © 2024 by PlanetBike. Izrada sajta Smart Web. Sva prava su zadržana.