Šifra proizvoda: sc2804050_c

KACIGA SCOTT CENTRIC PLUS

Home Oprema Kacige KACIGA SCOTT CENTRIC PLUS
19.990 RSD Special Price 15.990 RSD Ušteda - 4.000 RSD
Dodaj na listu želja
Podeli Sa prijateljima
-20%
Preporučujemo da pogledate i druge modele kaciga
 • Detaljan opis
 • Specifikacija
 • DeklaracijaKACIGA SCOTT CADENCE PLUS

( SC280405 )

Scott multisport kaciga sa MIPS tehnologijom.

Nova SCOTT Centric Plus je dizajnirana i razvijena za trkače na drumskim i brdskim biciklima svetske klase.Scott je iskoristio obimno poznavanje aerodinamike kako bi napravio jednu od najbržih i najbolje provetravanih kaciga u svojoj klasi. Ovo je postignuto optimizacijom protoka vazduha na spoljašnjoj i unutrašnjoj strani kacige. MIPS® Air pruža prednosti MIPS® sistema za zaštitu mozga i ima jedinstvenu konstrukciju za dodatno poboljšanje ventilacije.

 • In-Mold tehnologija
 • Scott Aero Optimized
 • MIPS - Multi-directional Impact Protection System & SCOTT AIR Technology
 • Scott Optimized Venting
 • Sistem prilagođavanja HALO 270
 • Lako podesivi kaiš brade
 • Materijal spoljnog sloja kacige: Polycarbonate Micro Shell
 • Materijal unutrašnjeg sloja: dve različite gustine - Polystyrene EPS
 • Težina: 220g

 

Tehnologije:

 

● In-Mold

Scott biciklistička kaciga proizvedena "In-Mold" tehnologijom. Proces spajanja, spoljnog ( PC ) i unutrašnjeg ( EPS ) sloja, obezbeđuje sigurnu zastitu u slučaju udarca, malu težinu i velike ventilacione otvore.

Tokom In-Mold procesa proizvodnje, spoljna školjka od polikarbonatnog materijala je spojena sa EPS penom koja upija udarce, stvarajući super laganu kacigu. Sa smanjenom težinom i masom koja okružuje glavu, In-Mold kacige su udobnije od tradicionalnih kaciga.

 

● MIPS - Multi-directional Impact Protection System.

Ako tražite najbolju zaštitu koju novac može kupiti, ne tražite dalje. SCOTT kacige sa integrisanim MIPS® sistemom za zaštitu mozga nude potpuno novu dimenziju bezbednosti. Bez obzira gde i kako vozite, izaberite SCOTT kacigu i podignite svoju bezbednost!

Scott & MIPS rade zajedno na razvoju bezbednosti kaciga od 2011. Ova bliska poslovna saradnja i Scott-ovo višedecenijsko iskustvo u razvoju kaciga, omogućili su potpunu integraciju MIPS sistema zaštite mozga u Scott kacige. MIPS karakteristični žuti dodatni sloj niske frikcije, nalazi se između glave i kacige. On ima za cilj da zaštiti mozak od udara pod uglom, umanjujući rotacionu akceleraciju mozga, koja je najčešći uzrok povreda moždanog tkiva.

Posebna pažnja je stavljena na obezbeđivanje integracije MIPS u kacigu, a da ne ometa prijanjanje, udobnost i ventilaciju.

Nošenjem kacige na glavi nećete primetiti da je MIPS tu, ali možete biti sigurni, u saznanju, da ste u slučaju pada veoma dobro zaštićeni.

Misija SCOTT-a je da zaštiti vašu glavu. Dok je SCOTT fokus na Centric PLUS i Cadence PLUS bio da donese novi nivo hlađenja i brzine u biciklističke kacige, nikada nije izgubljen fokus na zaštiti. Integrisani MIPS® sistem za zaštitu mozga donosi najnoviju bezbednosnu tehnologiju dok SCOTT AIR tehnologija, jedinstvena konstrukcija MIPS® sistema pomoću mikro perforacija, dodaje prozračnost i poboljšano hlađenje – rezultati su prilično impresivni.

MIPS® sa SCOTT AIR tehnologijom nadmašuje performanse hlađenja standardne MIPS® obloge do 16%. Dalja testiranja su pokazala da je integracija SCOTT AIR tehnologije omogućila i Centric PLUS i Cadence PLUS da postignu bolje hlađenje nego da uopšte ne noste kacigu.

 

● HALO Fit sistem

SCOTT vrhunski HALO Fit sistem obezbeđuje laku prilagodljivost i neuporedivu udobnost. Pronađite savršenu visinu zadnjeg ergonomskog postolja dok vam je kaciga na glavi i podesite optimalni pritisak pomoću prelepo dizajniranog točkića za mikropodešavanje. Rezultat: SCOTT najudobnija kaciga do sada, kaciga koja se prilagođava obliku vaše glave i pruža vam osećaj sigurnosti i usredsređenosti na vožnju.

 

● AERO OPTIMIZED

SCOTT aero-optimizovane kacige razvijene su u saradnji sa SCOTT profesionalnim sportistima. Dizajnirane i projektovane da maksimiziraju aerodinamiku, ove kacige omogućavaju dragoceno povećanje brzine vozača. Opsežna testiranja u aerotunelima omogućila je da se smanji otpor u više položaja glave.

 

● OPTIMIZED VENTING

Scott Optimized Venting - pametno pozicionirani otvori i veliki vetilacioni kanali omogućavaju savršeno provetravanje.

 

● Lako podesiv kaiš i razdelnici, obezbeđuju maksimalnu udobnost i pravilno pozicioniranje kacige na glavi.

 

 

Više o proizvodu: SCOTT

Karakteristike MIPS
Pol Za muškarce, Za žene
Tip Drum
Veličina M (do 59cm)
Uvoznik Planet Bike Co d.o.o. Beograd
Zemlja porekla Kina
Proizvođač SCOTT SPORTS
Copyright © 2023 by PlanetBike. Izrada sajta Smart Web. Sva prava su zadržana.