Šifra proizvoda: ski_v2310004_c

SKIJE VOLKL RACETIGER SL RMOTION3 12 GW (6877W1.VR)

Home Ski oprema Skije SKIJE VOLKL RACETIGER SL RMOTION3 12 GW (6877W1.VR)
  95.700 RSD
Dodaj na listu želja
Podeli Sa prijateljima
  • Detaljan opis
  • Specifikacija
  • DeklaracijaSKIJE VOLKL RACETIGER SL

( SKI-V2310004 )

Racing

Legenda World Cup slaloma, sa najradikalnijim radijusom cele kolekcije.

Racetiger SL, izbor ambicioznih entuzijasta koji vole kratke zaokrete.

Predstavljen 1970. kao Renntiger, nijedan drugi Volkl ne oličava performanse i uspeh tako kao Racetiger. Racetiger SL dolazi do izražaja na stazama za slalom i na opštim stazama u uskim krivinama i svuda gde su vam potrebne munjevite promene ivica, odziv i konstantno vrhunsko klizanje. Racetiger SL ima Tailored Carbon Tips. Prilagođena karbonska vlakna omogućavaju da se skija prilagodi tačno stvarima za koje će se koristiti. Snaga i poravnanje vlakana definišu silu koju treba da primenite i energiju koja se akumulira na tačno pravim mestima, što znači okretnu reakciju vrha skije sa preciznim odgovorom u trenutku kada započnete zaokret. SL se može upravljati oko najužih krivina sa manje ulazne snage, ali bez ikakvih gubitaka u preciznosti i kontroli. Njegove poboljšane performanse su uglavnom posledica blago skraćenog i spljoštenog tip rocker-a i, posebno, malo izmenjene geometrije. Uži struk pruža mnogo dinamičniju vožnju koja reaguje sa visoko preciznim promenama ivica. Ove karakteristike su savršeno zaokružene3D Glass-om, dva puna sloja Titanala i našim poznatim višeslojnim drvenim jezgrom, kao i našim R-Motion 3 GW vezom. Skraćena ploča u kombinaciji sa širim uzorkom rupa daje jači, direktniji prenos snage i pomaže vam da brže menjate ivice. Pravi vrhunac je, međutim, da dva zadnja zavrtnja više nisu fiksirana, omogućavajući vezivima da slobodno klize i skiji da se harmonično kreće kroz celu liniju krivine, dajući poboljšano prianjanje ivica bez blokiranja.

 

SKIING LEVEL Ambitious, Expert

Character

Hard Snow Performance

●● ●● ●● ●● ●● ●● ●● ●● ●● ○○

All Conditions Performance

●● ○○ ○○ ○○ ○○ ○○ ○○ ○○ ○○ ○○

Long Turn Dynamics

●● ●● ●● ○○ ○○ ○○ ○○ ○○ ○○ ○○

Short Turn Dynamics

●● ●● ●● ●● ●● ●● ●● ●● ●● ●●

Skier Level

○○ ○○ ○○ ○○ ○○ ○○ ●● ●● ●● ○○

<<< Beginner      Professional >>>

 

Specifikacija & Tehnologije

  • Rocker: Tip Rocker
  • Jezgro: Multilayer Woodcore, 33% Poplar / 67% Beech
  • Tehnologija: Tailored Carbon Tips, 3D.Glass, Full Titanal, Full Sidewall, Base: P-Tex 4504
  • Geometrija: 127_67_102
  • Dužina/Radius: 150 (10.2), 155 (11.0),, 160 (11.8), 165 (12.6),, 170(13.4)
  • Vez: rMotion3 12.0 GW

 

● 3D.GLASS

U poređenju sa klasičnim staklenim konstrukcijama, trodimenzionalni i višestruko presavijeni stakleni slojevi na vrhu i u predelu repa dovode do povećanog prianjanja ivica i živopisnijeg odskoka u okretima.

1 3D.GLASS JE INTEGRISAN U VRH I REP SKIJE
// ravno staklo ispod vezova koje čini centar mekšim
// promenljivo okretanje pri bilo kojoj brzini

2 STAKLO IZNAD BOČNE STANDINE
//omogućava dodatnu podršku za superiorno prianjanje ivice na zaleđenim padinama

3 VERTIKALNO STAKLO U PODRUČJU VRHA I REPA
//više iskaka za bržu promenu ivice do ivice

 

● BASE P-TEX 4504:

Sinterovana, ultravisokomolekularna polietilenska baza izuzetno visoke gustine. Pored odlične otpornosti na habanje i savršene apsorpcije voska, P-Tex 4504 je izuzetno brza i isključivo se koristi na našim vrhunskim i trkačkim modelima. Materijal je nadograđen specijalnim aditivima koji ga čine toplotnim i elektroprovodljivim i dokazuje svoje kvalitete vrhunskim klizanjem i maksimalnom brzinom u trkama.

 

● FULL SIDEWALL:

Direktan i jak prenos snage sa bočnim zidovima pune dužine.

 

● FULL SIDEWALL ABS:

Specifična sintetička supstanca cele bočne strane omogućava precizan i direktan prenos snage.

 

● FULL TITANAL:

Set-up od titanijuma čini skiju okretnom i dinamičnom. Naročito prijatelji tvrdog, brzog i agresivnog stila vožnje imaju koristi od brzog odgovora ove konstrukcije.

 

● MULTILAYER WOODCORE 1:

Side wall je laminiran u izuzetno stabilne slojeve drveta na bočnim stranama sendvič jezgra. U kombinaciji sa fleksibilnijim, lakšim drvetom ugrađenim u centar sendvič konstrukcije pruža brojne prednosti: Deo od tvrdog drveta koji se nalazi neposredno uz bočni zid utiče na veći prenos snage, poboljšava prianjanje ivice i podržava ivicu od spoljnih sila. Mala težina dela od mekog drveta u sredini skije donosi veću agilnost i upravljivost i smanjuje ukupnu težinu skija. Kombinacija obe vrste drveta kroz celu dužinu skije doprinosi optimalnoj raspodeli krutosti skije povećavajući preciznost upravljanja. To je prva i jedina tehnologija bočnih zidova/jezgra koja je namenjena za agresivnu upotrebu na stazi i trkama i sposobna da donese pobedu i poraz, čak i ako se meri u stotim delovima sekunde.

 

● TAILORED CARBON TIPS:

U ovom inovativnom proizvodnom procesu, novi Tailored Carbon Tips se proizvode vezom pojedinačnih karbonskih vlakana na materijal nosača. To im omogućava da budu postavljene tačno duž linija naprezanja, otvarajući potpuno nove mogućnosti, za performanse na prednjem delu skije, što ima odlučujući uticaj na upravljanje skijom. Krutost, torzija, a time i karakteristike skijanja mogu se posebno podesiti preko debljine vlakana i milimetarski preciznog poravnanja. Na ovaj način vlakna usmeravaju dinamiku ka delovima skije gde su potrebna. Vidno integrisani Tailored Carbon Tips su lagani, omogućavaju okretnu reakciju vrha skije uz manje napora i brzo gomilaju energiju. Tailored Carbon Tips tako dostižu novi nivo preciznosti, direktnog odziva vrha i aktivnog užitka u skijanju.

 

● TIP ROCKER:

Karakter: Savija se samo nagore u predelu vrha skije, dok sredina i rep skije imaju camber oblik.

 

● WOODCORE:

Specijalna PU konstrukcija sa drvenim jezgrom u telu skije.

 

● RMOTION 3 GW:

Ekskluzivni Marker Volkl ploča-vez sistem za skije visoke klase na stazi.

PREDNOSTI

// Glatko i ujednačeno driftanje pri umerenoj brzini

// Uže skretanja uz manje napora pri većim brzinama

 

 

Više o proizvodu:Völkl

Tip Race
Uvoznik Planet Bike Co d.o.o. Beograd
Zemlja porekla Nemačka
Proizvođač MARKER Deutscland Gmbh
Pogledajte i ove proizvode
Copyright © 2024 by PlanetBike. Izrada sajta Smart Web. Sva prava su zadržana.