Šifra proizvoda: ski_122031_c

SKI VOLKL RACETIGER SL RMOTION 12 GW (6877W1.VR)

Home Ski oprema Skije SKI VOLKL RACETIGER SL RMOTION 12 GW (6877W1.VR)
86.990 RSD Special Price 73.940 RSD Ušteda - 13.050 RSD
Dodaj na listu želja
Podeli Sa prijateljima
-15%
  • Detaljan opis
  • SpecifikacijaSKIJE VOLKL RACETIGER SL

( SKI-122031 )

Racing

Legenda World Cup slaloma, sa najradikalnijim radijusom cele kolekcije.

Racetiger SL, izbor ambicioznih entuzijasta koji vole kratke zaokrete.

Predstavljen 1970. kao Renntiger, nijedan drugi Volkl ne oličava performanse i uspeh tako kao Racetiger. Racetiger SL dolazi do izražaja na stazama za slalom i na opštim stazama u uskim zavojima i svuda gde su vam potrebne brze promene na ivicama, odziv i konstantno vrhunsko klizanje. Racetiger SL ima Tailored Carbon Tips po prvi put ove sezone. Prilagođena karbonska vlakna omogućavaju da se skija prilagodi tačno stvarima za koje će se koristiti. Snaga i poravnanje vlakana definišu silu koju treba da primenite i energiju koja se akumulira na tačno pravim mestima, što znači okretnu reakciju vrha skije sa preciznim odgovorom u trenutku kada započnete zaokret. Novi SL može da se upravlja u najužim zavojima uz manje uložene snage, ali bez ikakvih gubitaka u preciznosti i kontroli.

Njegove poboljšane performanse su uglavnom posledica blago skraćenog i spljoštenog tip rocker-a i, posebno, malo izmenjene geometrije. Uži struk pruža mnogo dinamičniju vožnju koja reaguje sa visoko preciznim promenama na ivicama.

Ove karakteristike su savršeno zaokružene 3D Glass-om, dva puna sloja Titanala i Volkl poznatim višeslojnim drvenim jezgrom, kao i novim R-Motion 3 GW vezom. Skraćena ploča u kombinaciji sa širim uzorkom rupa pruža jači, direktniji prenos snage i pomaže vam da brže menjate ivice. Pravi vrhunac je, međutim, da dva zadnja zavrtnja više nisu fiksirana, omogućavajući vezu da slobodno klizi i skiji da se harmonično kreće kroz celu liniju krivine, dajući poboljšano prianjanje ivica bez blokiranja.

 

SKIING LEVEL Advanced, Professional

Character

Hard Snow Performance

●● ●● ●● ●● ●● ●● ●● ●● ●● ○○

All Conditions Performance

●● ○○ ○○ ○○ ○○ ○○ ○○ ○○ ○○ ○○

Long Turn Dynamics

●● ●● ●● ○○ ○○ ○○ ○○ ○○ ○○ ○○

Short Turn Agility

●● ●● ●● ●● ●● ●● ●● ●● ●● ●●

Skier Level

●● ●● ●● ●● ●● ●● ●● ●● ●● ○○

<<< Beginner      Professional >>>

 

Specifikacija & Tehnologije

  • Tip Rocker
  • Konstrukcija: Speedwall Multilayer Woodcore, Beech/Poplar 33/67
  • Tehnologija: Tailored Carbon Tips, 3D.Glass, Full Titanal, Full Sidewall, Base: P-Tex 4504, Base structure: Zebra structure
  • Geometrija: 127_67_102
  • Dužina/Radius: 150 (10.2), 155 (11.0),, 160 (11.8), 165 (12.6),, 170(13.4)
  • Vez: rMotion3 12.0 GW (6877W1.VR)

 

● Tip Rocker (odignut samo vrh skije)

Kombinacija Early Rise i Classic Camber profila, skije obezbeđuju lake i glatke ulaske i zaokrete bez obzira na uslove. U mekšem snegu skija izuzetno prašta, pluta bolje i zahteva manje energije za vožnju.

 

● Speedwall Multilayer Woodcore

High-performance sidewall / woodcore konstrukcija - višeslojno drveno jezgro koje je Völkl spojio u jednu strukturu, gde je centralni deo jezgra napravljen od lakšeg drveta, kako bi se uštedelo na masi, a segmenti uz rubnike od gušćeg drveta, čime se poboljšava torziona krutost i smanjuje krivljenje, sveukupno dobijen je kvalitetniji prenos opterećenja na podlogu, veća preciznost i agilnost.

 

● Tailored Carbon Tips

U ovom inovativnom proizvodnom procesu, novi Tailored Carbon Tips se proizvode vezom pojedinačnih karbonskih vlakana na materijal nosača. Krutost, torzija, a time i karakteristike skija mogu se posebno podesiti preko debljine vlakana i milimetarski preciznog poravnanja. Na ovaj način vlakna usmeravaju dinamiku ka delovima skije gde su potrebna. Vidno integrisani Tailored Carbon Tips su lagani, omogućavaju okretnu reakciju uz manje napora i brzo gomilaju energiju. Tailored Carbon Tips tako dostižu novi nivo preciznosti, direktnog odziva vrha i aktivnog užitka u skijanju.

 

● 3D.GLASS

Najnovija Volkl tehnologija koja dodatno poboljšava ukupne performanse i stabilnost skijanja čak i u kritičnim snežnim uslovima. U poređenju sa klasičnim staklenim konstrukcijama, trodimenzionalni i višestruko presavijeni slojevi stakla u području vrha i repa ili u području vezova rezultiraju povećanim prianjanjem rubova i živopisnijim povratnim ponašanjem u zavojima.

+ Poboljšan rebound u zavojima
+ Skija postaje primetno agilnija i živahnija
+ Povećan prenos snage na ivicu
+ Značajno poboljšan grip na ivicama, posebno na tvrdim i ledenim padinama

 

● FULL TITANAL FRAME

Drveno jezgro je bilo i uvek će biti srce svake skije i odlučujući faktor za određivanje savitljivosti i prenosa snage. Na druge atribute skijanja kao što su torziona krutost ili prigušenje utiču različite komponente kao što su titanijumski slojevi.

Titanal je izotropna visokotehnološka aluminijumska legura koja pruža glatkoću, odlično prigušivanje, direktan prenos snage i stabilnost, što rezultira veoma moćnom i preciznom skijom. Legura se postavlja unutar skije u različitim položajima i slojevima prema potrebi u skladu sa njenim željenim karakteristikama vožnje.

Titanal se postavlja kao puni list u skiju debljine uglavnom 0,7 mm. Kao opšte pravilo, postoje dva titanalna pojasa integrisana u skiju, jedan iznad i jedan ispod drvenog jezgra. Ovo je tipična konstrukcija skija za trke i koristi se za sve Volkl vrhunske modele Racetiger i Deacon i optimizovana je za teške i ledene uslove na stazi.

Full Titanal nudi najbeskompromisnije prianjanje ivica na tvrdim, zaleđenim padinama, najdirektniji prenos snage, a u kombinaciji sa UVO obezbeđuje najefikasnije prigušivanje. Rezultat je izuzetno precizan prenos kretanja skijaša i neverovatna stabilnost pri velikoj brzini čak i u uslovima teškog snega. Ekstra moćna konstrukcija Full Titanal je zahtevnija za skijaša, zahteva promišljeno ulaganje i precizne veštine upravljanja.

 

● Full Sidewall / Mini Cap - Full sidewall konstrukcija pune dužine sa mini cap preklapajućim omotom za najbolju izdržljivost.

 

● Base: P-Tex 4500 - super fast Word-Cup-Base

 

● Zebra Base Structure - Zebra šablon je agresivnija osnovna struktura koja nudi najbolju moguću preciznost i karakteristike upravljanja za prednji deo skija.

 

 

Više o proizvodu:Völkl

Dužina skija 150 - 160 cm
Širina struka < 73 mm
Pol Za muškarce
Tip Race
Nivo znanja Napredno - Ekspertski
Sistem Sa vezom
Pogledajte i ove proizvode
Copyright © 2023 by PlanetBike. Izrada sajta Smart Web. Sva prava su zadržana.