Šifra proizvoda: ski_122141_c

SKI VOLKL DEACON 72 BLACK RMOTION3 12 GW (6877W1.VB)

Home Ski oprema Skije SKI VOLKL DEACON 72 BLACK RMOTION3 12 GW (6877W1.VB)
86.990 RSD Special Price 73.950 RSD Ušteda - 13.040 RSD
Dodaj na listu želja
Podeli Sa prijateljima
-15%
  • Detaljan opis
  • SpecifikacijaSKIJE VOLKL DEACON 72

( SKI-122141 )

Piste / All Mountain

Ultra-agilna kroz zavoje velike i male, ovo je skija koja može sve na stazi.

Moglo bi se reći da je izraz “all-mountain” skovan samo za Deacon. Dugi, srednji ili oštri, kratki zaokreti; krstarenje ili skijanje na ograničenoj brzini; meke ili teške padine - ako ste ambiciozni u pogledu performansi, ne tražite dalje. Deacon sa strukom od 72 mm je razvijen za ljude koji vole da brzo prorezuju svaki radijus i ponekad stvarno pokidaju.

Deacon 72 Black je prerađen iz temelja. Nova geometrija, prošireni vrh i skraćeni tip and tail rocker daju najbolje u zaokretima bilo kog radijusa. Dva milimetra manje u struku omogućavaju vam da menjate ivice još brže i sa manje napora. Njegova svestranost je uvećana sa Tailored Carbon Tips. Karbonska vlakna primenjena korišćenjem Volkl-ovog ekskluzivnog Tailored Fibre Placement (TFP) procesa omogućavaju Volkl inženjerima da utiču na ponašanje u zavoju sa velikom preciznošću. Snaga i poravnanje vlakana definišu silu koju treba da primenite i energiju koja se akumulira tamo gde je potrebna. Posebna karakteristika je okretna reakcija vrha. To znači da čim započnete zaokret, skija počinje da upravlja na odmeren i kontrolisan način, u zavisnosti od toga kako se ivice koriste. Ova konstrukcija takođe omogućava manju težinu bez gubitka stabilnosti. Na kraju, ali ne i najmanje važno, TFP omogućava Volkl dizajnerima da prilagode svaku dužinu prema zahtevima svake ciljne grupe.

Ceo asortiman Deacon-a je napravljen od 3D.Glass na prednjoj i zadnjoj strani, dok je skija izgrađena oko Volkl poznatog višeslojnog drvenog jezgra od mešavine topole i bukve. Dva puna sloja Titanala daju skijama poznatu snagu. Vožnja Deacon 72 Black je takođe poboljšana novim R-Motion 3 GW vezom. Skraćena ploča u kombinaciji sa širim uzorkom rupa pruža jači, direktniji prenos snage i pomaže vam da brže menjate ivice. Pravi vrhunac je, međutim, to što dva zadnja zavrtnja više nisu fiksirana, što omogućava vezovima da slobodno klize. Sa poboljšanim prianjanjem ivica, skija se harmonično kreće kroz celu liniju krivine bez blokiranja. Sve u svemu, potrebno je znatno manje snage za zaokrete sa Deacon 72 Black. Za mlađe i lakše vozače, Deacon 72 Black je sada prvi put dostupan u dužini ispod 160 cm – tačnije 158.

Deacon 72 Black dolazi u finoj metalik crnoj boji, a izrezi na logotipu otkrivaju karbonska vlakna u Tailored Carbon Tips.

 

SKIING LEVEL Advanced, Professional

Character

Hard Snow Performance

●● ●● ●● ●● ●● ●● ●● ●● ●● ○○

All Conditions Performance

●● ●● ●● ●● ●● ●● ●● ○○ ○○ ○○

Powder Performance

○○ ○○ ○○ ○○ ○○ ○○ ○○ ○○ ○○ ○○

Long Turn Dynamics

●● ●● ●● ●● ●● ●● ●● ●● ○○ ○○

Short Turn Agility

●● ●● ●● ●● ●● ●● ●● ●● ●● ○○

Skier Level

●● ●● ●● ●● ●● ●● ●● ●● ●● ○○

<<< Beginner      Professional >>>

 

Specifikacija & Tehnologije

  • Tip&Tail Rocker
  • Konstrukcija: Multilayer Woodcore, Poplar/Beech 33/67
  • Tehnologije: Tailored Carbon Tips, 3D.Glass, Full Titanal, Full Sidewall, Base: P-Tex 4504, Zebra structure
  • Geometrija: 123 - 72 - 104
  • Dužina/Radius: 158 / 12.7, 163 / 13.5, 168 / 14.5, 173 / 15.4, 178 / 16.4
  • Vez: rMotion3 GW

 

● Tip&Tail Rocker (odignut i vrh i rep skije)

Blagi Rocker u vrhu i repu u kombinaciji sa klasičnim Camber profilom ispod nogu. Volkl inženjeri su stvorili idealnu mešavinu za prednji Carving, glatki zaokret i ulaz i izlaz sa ubrzanjem. Iako nije tako pokretan u mekom snegu, ovaj Rocker dizajn je dobar za čvrsti sneg i za park & pipe.

 

● Multilayer Woodcore

Kombinacija bukve i topole daje izuzetno izdržljivo drveno jezgro sastavljeno od tvrdog drveta u području vezova i lakšeg drveta u ostatku skije.

 

● Tailored Carbon Tips

U ovom inovativnom proizvodnom procesu, novi Tailored Carbon Tips se proizvode vezom pojedinačnih karbonskih vlakana na materijal nosača. Krutost, torzija, a time i karakteristike skija mogu se posebno podesiti preko debljine vlakana i milimetarski preciznog poravnanja. Na ovaj način vlakna usmeravaju dinamiku ka delovima skije gde su potrebna. Vidno integrisani Tailored Carbon Tips su lagani, omogućavaju okretnu reakciju uz manje napora i brzo gomilaju energiju. Tailored Carbon Tips tako dostižu novi nivo preciznosti, direktnog odziva vrha i aktivnog užitka u skijanju.

 

● 3D.GLASS

Najnovija Volkl tehnologija koja dodatno poboljšava ukupne performanse i stabilnost skijanja čak i u kritičnim snežnim uslovima. U poređenju sa klasičnim staklenim konstrukcijama, trodimenzionalni i višestruko presavijeni slojevi stakla u području vrha i repa ili u području vezova rezultiraju povećanim prianjanjem rubova i živopisnijim povratnim ponašanjem u zavojima.

+ Poboljšan rebound u zavojima
+ Skija postaje primetno agilnija i živahnija
+ Povećan prenos snage na ivicu
+ Značajno poboljšan grip na ivicama, posebno na tvrdim i ledenim padinama

 

● FULL TITANAL FRAME

Drveno jezgro je bilo i uvek će biti srce svake skije i odlučujući faktor za određivanje savitljivosti i prenosa snage. Na druge atribute skijanja kao što su torziona krutost ili prigušenje utiču različite komponente kao što su titanijumski slojevi.

Titanal je izotropna visokotehnološka aluminijumska legura koja pruža glatkoću, odlično prigušivanje, direktan prenos snage i stabilnost, što rezultira veoma moćnom i preciznom skijom. Legura se postavlja unutar skije u različitim položajima i slojevima prema potrebi u skladu sa njenim željenim karakteristikama vožnje.

Titanal se postavlja kao puni list u skiju debljine uglavnom 0,7 mm. Kao opšte pravilo, postoje dva titanalna pojasa integrisana u skiju, jedan iznad i jedan ispod drvenog jezgra. Ovo je tipična konstrukcija skija za trke i koristi se za sve Volkl vrhunske modele Racetiger i Deacon i optimizovana je za teške i ledene uslove na stazi.

Full Titanal nudi najbeskompromisnije prianjanje ivica na tvrdim, zaleđenim padinama, najdirektniji prenos snage, a u kombinaciji sa UVO obezbeđuje najefikasnije prigušivanje. Rezultat je izuzetno precizan prenos kretanja skijaša i neverovatna stabilnost pri velikoj brzini čak i u uslovima teškog snega. Ekstra moćna konstrukcija Full Titanal je zahtevnija za skijaša, zahteva promišljeno ulaganje i precizne veštine upravljanja.

 

● Full Sidewall / Mini Cap - Full sidewall konstrukcija pune dužine sa mini cap preklapajućim omotom za najbolju izdržljivost.

 

● Base: P-Tex 4500 - super fast Word-Cup-Base

 

● Zebra Base Structure - Zebra šablon je agresivnija osnovna struktura koja nudi najbolju moguću preciznost i karakteristike upravljanja za prednji deo skija.

 

 

Više o proizvodu:Völkl

Sistem Sa vezom
Širina struka < 73 mm
Nivo znanja Napredno - Ekspertski
Dužina skija 162 - 170 cm
Pol Za muškarce
Tip Za mešoviti teren
Copyright © 2023 by PlanetBike. Izrada sajta Smart Web. Sva prava su zadržana.