Šifra proizvoda: kac_s4109671_c

KACIGA UVEX FINALE 2.0

Home Oprema Kacige KACIGA UVEX FINALE 2.0
  12.490 RSD
Dodaj na listu želja
Podeli Sa prijateljima
Preporučujemo da pogledate i druge modele kaciga
 • Detaljan opis
 • Specifikacija
 • DeklaracijaKACIGA UVEX FINALE 2.0

( KAC-S4109671 )

Uvex Finale je novi dodatak Uvex Enduro kolekciji. Ova Enduro MTB kaciga vodi vas na sledeći nivo - bez obzira da li vozite uzbrdo ili se zagrevate niz stazu.

Ime Finale govori sve za ovaj model: Testirana na čuvenim stazama Enduro World Series u Finale Ligure, napravljena za bicikliste koji zahtevaju najbolji materijal sa vrhunskom zaštitom i dobrom ventilacijom.

Dizajn Uvex Finale MTB kacige sa duboko povučenim bočnim delovima i više prostora na potiljku nudi dodatnu sigurnost i istovremeno odgovara trendovskom enduro stilu. Uprkos uvećanoj površini kacige, Uvex inženjeri su minimizirali težinu na samo 300 grama i takođe su radili na sofisticiranom sistemu upravljanja ventilacijom. Jer u vrućim uslovima kao što je na mediteranskim stazama u Finale Ligureu, hladna glava nije samo prijatna, već je i odlučujući faktor za koncentraciju i performanse. Uvex Finale stoga dolazi sa dvadeset ventilacionih otvora koji, u kombinaciji sa 20 ventilacionih kanala koji prolaze unutra, obezbeđuju idealnu cirkulaciju vazduha.

Savršeno prianjanje na glavi može se precizno podesiti pomoću Uvex anatomskog IAS sistema. Zato što preciznost prianjanja sprečava klizanje na brzim nizbrdicama i važan je faktor sigurnosti u slučaju nenamernog napuštanja staze.

 • Double inmould tehnologija
 • 20 ventilacionih otvora
 • Sistem prilagođavanja anatomic IAS
 • Lako podesivi kaiš brade
 • Monomatic sistem zatvaranja
 • Zaštitna mrežica protiv insekata
 • Podesivi vizir
 • Materijal spoljnog sloja kacige: PC shell / polycarbonate
 • Materijal unutrašnjeg sloja: Polystyrene EPS/materijal velike gustine
 • Težina: 310g
 • Standards: EN 1078
 • Made in Germany

 

Tehnologije:

 

● Double Inmould tehnologija

"Double Inmould" tehnologija - tehnologija ubrizgavanja sloja pene direktno u tvrdi spoljni sloj. Spoljni i unutrašnji sloj, spojeni pod velikim pritiskom i temperaturom, čine neraskidivu vezu koja obezbeđuje izuzetno stabilnu i maksimalno sigurnu strukturu, omogućavajući malu težinu i optimalnu ventilaciju.

PC/polikarbonat je materijal koji se koristi u proizvodnji spoljneg sloja kacige. Polikarbonatni spoljni sloj je čvrsto pričvršćen za EPS unutrašnji materijal. EPS materijal se direktno ubrizgava u gornji spoljni sloj polikarbonata da bi se formirala integralna jedinica. Monolitna jedinica apsorbuje tačkaste udare o oštri predmet i primenjena sila na kacigu se širi po celoj njenoj površini, tako da je glava savršeno zaštićena.

Double inmould tehnologija takođe ima drugi polikarbonatni sloj (zadnji donji delo kacige) koji štiti spoljne ivice od oštećenja.

 

● PC- spoljašnji materijal kacige.

Polikarbonat se koristi u Inmould tehnologiji kaciga: EPS sloj koji se ubrizgava direktno u spoljašnju materijal kacige čini čvrstu celinu, čvrstu i otpornu na tačkaste udare. PC materijal je čvrst i veoma otporan na rupture.

 

● EPS - unutrašnji materijal kacige.

EPS zaštitni materijal sadrži mikroskopske vazdušne komore koje efikasno apsorbuju udarne sile pri padu. EPS sloj se ubrizgava direktno u spoljašnji omotač kacige. Formira se monolitna jedinica koja štiti glavu od udara i prigušuje ga.

 

● Ventilacioni kanali

Uvex daje najveću vrednost optimalnoj ventilaciji: pametno dizajnirani ventilacioni kanali uvlače svež vazduh i izbacuju topli vazduh.

Ovo sprečava nakupljanje neprijatne toplote unutar kacige.

 

● Mrežica za zaštitu od insekata

Mrežica u prednjim otvorima kacige pruža efikasnu zaštitu od insekata, bez ugrožavanja optimalne ventilacije.

 

● IAS

Sofisticirani IAS sistem omogućava optimalno prilagođavanje veličine kacige različitim veličinama i oblicima glave jednostavnim okretanjem točka za podešavanje. Prostor unutar kacige prilagođava se obimu glave.

 

● Monomatic

Samo pritisnite dugme

Stezni mehanizam koji se nalazi ispod brade ima nekoliko položaja i lako se može podesiti jednim rukom tokom vožnje.

 

 

Više o proizvodu: UVEX

Karakteristike Vizir
Pol Za muškarce
Tip MTB
Veličina L (do 62cm)
Uvoznik Planet Bike Co d.o.o. Beograd
Zemlja porekla Nemačka
Proizvođač UVEX SPORTS GMBH & CO.KG
Copyright © 2024 by PlanetBike. Izrada sajta Smart Web. Sva prava su zadržana.