Šifra proizvoda: sc403020_c

KACIGA SKI SCOTT BLEND PLUS

Home Ski oprema Ski kacige KACIGA SKI SCOTT BLEND PLUS
25.990 RSD Special Price 20.790 RSD Ušteda - 5.200 RSD
Dodaj na listu želja
Podeli Sa prijateljima
-20%
 • Detaljan opis
 • Specifikacija
 • DeklaracijaKACIGA SKI SCOTT BLEND PLUS

( SC403020 )

ISPO Award Winner 2022 SCOTT Blend Plus ski helmet

Kaciga sa vizirom koja ne liči na kacigu sa vizirom
SCOTT Blend Plus ski kaciga osvaja ISPO nagradu 2022
Nova SCOTT Blend Plus ski kaciga sa vizirom izgleda cool i ima širok spektar prednosti: Ogromno vidno polje i poboljšani kontrasti, samo jedan komad za nošenje, i naravno, štiti vas na padinama. Svojim stilom i promišljenim karakteristikama osvojio je ISPO Award žiri.

Skijaške kacige sa vizirima poslednjih godina su u porastu. Pošto su praktične, ne možete zaboraviti ili izgubiti svoje skijaške naočare, a integrisana kaciga se može udobno nositi čak i sa svakodnevnim naočarima. Istovremeno, većina bi radije imala kacigu sa vizirom koja ne liči na ka kacigu sa vizirom, već više kao na klasičnu kombinaciju kacige sa skijaškim naočarima. SCOTT Blend Plus se uredno uklapa u ovaj estetski jaz: kaciga sa integrisanim naočarima donosi sve one prednosti kacige sa vizirom, ali ne izgleda kao ona.

Misija: kaciga sa vizirom koja izgleda cool
„Krenuli smo u misiju da razbijemo mit da kacige sa vizirom ne mogu da izgledaju kul.“, tako Jozua Schiltz, Winter Helmets Product Manager u SCOTT-u, opisuje pristup razvoju SCOTT Blend Plus kao nove vrste kaciga sa vizirom. "Skijaške kacige sa integrisanim vizirom postale su popularne zbog njihove lakoće upotrebe, vidnog polja bez premca i jednostavnosti nošenja samo jednog proizvoda. Međutim, dizajn i izgled nikada nisu bili njihova jača strana", nastavio je Schiltz. „SCOTT Blend Plus postavlja novi benchmark. Ima sve prednosti integrisane kacige sa vizirom modernog dizajna i super je jednostavan za korišćenje.“

SCOTT Blend Plus: bezbedna ski kaciga sa EPS umetcima i MIPS
Što se tiče bezbednosti, kaciga je opremljena različitim tehnologijama za kompenzaciju padova pri različitim brzinama i pruža sveobuhvatnu zaštitu za glavu. EPP i EPS umetci u ključnim oblastima smanjuju štetu u slučaju udara. Pored toga, MIPS u SCOTT Blend Plus osigurava da glava ili mozak budu manje pogođeni rotacionim silama i kosim udarima.

U isto vreme, međutim, skijaška kaciga nije teška, već je prijatno lagana za nošenje. Blend Plus takođe ima podesivu ventilaciju i dizajniran je tako da možete podjednako dobro da čujete i sa kacigom i bez nje i dobro percipirate okolne zvukove tokom skijanja.

Takođe, stavljanje i podešavanje skijaške kacige je posebno lako: zahvaljujući točkićima za podešavanje pozadi i magnetnoj kopči za zatvaranje, kaciga se lako zateže za glavu korisnika.

Maksimalna vidljivost zahvaljujući staklu za poboljšanje kontrasta
U razvoju nove SCOTT kacige s vizirom isticale su se sve karakteristike i prednosti proizvoda, koje izdvajaju kacige, a takođe i ski naočare proizvođača. Vizir SCOTT Blend Plus se magnetski zakači i tako bezbedno leži na mestu. To jest, ostaje zaključan kada treba da ostane gore. Ipak, može se lako spustiti. Ne klati se i ne klizi kada je vizir spušten radi zaštite od snega, vetra ili sunca.

Takođe, vizir se lako skida i može se menjati u zavisnosti od uslova vidljivosti. Blend Plus je dostupan sa različitim vizirima. Na primer, kao vizir kategorije 2 ili kao fotohromski vizir osetljiv na svetlost sa Amplifier technology.

Zahvaljujući light-sensitive technology, prisutnoj na Blend Plus LS, nije potrebno menjati vizir u različitim svetlosnim uslovima jer se vizir automatski prilagođava. Amplifier technology, koja se već dokazala u ski naočarima iz SCOTT-a, prisutna je na svim modelima i takođe obezbeđuje poboljšan kontrast.

Još jedna velika prednost: integrisani sistem kaciga-vizir je takođe zgodan za one koji nose svakodnevne naočare jer ih mogu nositi na skijanju ili snowbordu bez tačaka pritiska ispod kacige. Takođe, vizir se dobro zatvara i grli lice kao skijaške naočare.

SCOTT Blend Plus ima vidno polje bez presedana. Vizir je cilindričnog oblika, što doprinosi njegenom izgledu, tako da kaciga izgleda cool i elegantno uprkos viziru.

Evo šta je žiri ISPO nagrade imao da kaže o skijaškoj kacigi SCOTT Blend Plus:
"Trend kaciga sa integrisanim vizirima se nastavlja. Novi Scott Blend Plus me je uverio lakim rukovanjem vizirom i širokim vidnim poljem. Pored toga, praktična karakteristika za one koji nose naočare: Svakodnevne naočare mogu da se nose ispod vizira."
Andi Spies, Editor ISPO.com & Jury Member

Pet razloga zašto je ski kaciga SCOTT Blend Plus ubedila ISPO Award žiri:

 • Pogodna za one koji nose naočare
 • Izgleda kao ski kaciga sa ski naočarima, a ne kao kaciga sa integrisanim vizirom
 • Opremljena sa MIPS, kao i EPP i EPS umetcima za najbolju moguću zaštitu od udara sa više brzina
 • Intuitivna za upotrebu sa magnetnim zatvaranjem i lakom promenom vizira
 • Poboljšan sluh i ventilacija

SCOTT Blend Plus

Snowsports

Kombinujući dizajn, inovaciju i tehnologiju, SCOTT Blend Plus LS postavlja standard za integrisane kacige. Zahvaljujući pametnom mehanizmu magnetnog vizira, vizir na Blend-u se može bezbedno postaviti u donji i gornji položaj kako bi pružio maksimalnu slobodu upotrebe. Cilindrično staklo nudi vidno polje bez premca i OTG je kompatibilno. Vizir dolazi sa Amplifier Technology koja poboljšava kontrast i jasnoću tokom svih vaših snežnih avantura, bez obzira na uslove. Dodatne karakteristike uključuju aktivnu ventilaciju, 360° Pure Sound i MIPS®.

 

 • Konstrukcija:
 • Materijal spoljašnjeg sloja: PC In-mold with EPS liner PC/ABS bottom shell
 • MIPS Brain Protection System
 • Sistem podešavanja - WRAS 2 Fit System
 • 360° Pure Sound Technology
 • Active Venting System
 • Magnetic Visor Mechanism
 • Over the glasses compatible
 • Sistem za promenu vizira
 • LENS TECHNOLOGIES
 • SCOTT Enhancer Lens (CAT. S2)
 • SCOTT Amplifier Lens Technology
 • NoFogTM Anti-fog Lens Treatment
 • Cylindrical SCOTT OptiView lens

 

Tehnologije:

 

● PC In-Mold Construction

Scott ski kaciga proizvedena "In-Mold" tehnologijom. Proces spajanja, spoljnog ( PC ) i unutrašnjeg ( EPS ) sloja, obezbeđuje sigurnu zaštitu u slučaju udarca i malu težinu.

Tokom In-mold procesa proizvodnje, spoljna školjka od polikarbonatnog materijala je spojena sa EPS penom koja upija udarce, stvarajući super laganu kacigu. Sa smanjenom težinom i masom koja okružuje glavu, kacige proizvedene In-mold tehnologijom su udobnije od tradicionalnih kaciga.

 

● MIPS® Brain Protection System

Ako tražite najbolju zaštitu koju novac može kupiti, ne tražite dalje. Scott kacige sa integrisanim MIPS® sistemom za zaštitu mozga nude potpuno novu dimenziju bezbednosti. Bez obzira gde i kako vozite, izaberite SCOTT kacigu i podignite svoju bezbednost!

Scott & MIPS rade zajedno na razvoju bezbednosti kaciga od 2011. Ova bliska poslovna saradnja i Scott-ovo višedecenijsko iskustvo u razvoju kaciga, omogućili su potpunu integraciju MIPS sistema zaštite mozga u Scott kacige. MIPS karakteristični žuti dodatni sloj niske frikcije, nalazi se između glave i kacige. On ima za cilj da zaštiti mozak od udara pod uglom, umanjujući rotacionu akceleraciju mozga, koja je najčešći uzrok povreda moždanog tkiva.

Posebna pažnja je stavljena na obezbeđivanje integracije MIPS u kacigu, a da ne ometa prijanjanje, udobnost i ventilaciju.

Nošenjem kacige na glavi nećete primetiti da je MIPS tu, ali možete biti sigurni, u saznanju, da ste u slučaju pada veoma dobro zaštićeni.

 

● Active Venting system

Klizač lak za upotrebu koji otvara ili zatvara više otvora za ventilaciju, omogućavajući korisniku da optimalno reguliše ventilaciju u svim vremenskim uslovima.

 

● WRAS 2 Fit System

Scott WRAS 2 Fit System osigurava precizno prilagođavanje obliku glave, garantuje udobno prijanjanje kacige na glavi.

 

● Lako podesiv kaiš i razdelnici, obezbeđuju maksimalnu udobnost i pravilno pozicioniranje kacige na glavi.

 

● 360° Pure Sound

Na planini bezbednost je na prvom mestu, i sposobnost da čujete šta se dešava oko vas jer vam to može spasiti život.

360° Pure Sound tehnologija povećava sposobnost sluha dok nosite Scott kacigu.

Podignite na viši nivo svoju sigurnost!

 

LENS TECHNOLOGIES

 

● Enhancer

Category: 2 / Medium Light

Enhancer pojačava kontrast u promenjivim i oblačnim uslovima.

Koda skijate u promenjivim i oblačnim uslovima osvetljenja, Enhancer staklo ima savršenu nijansu. Dozvoljava prolazak neznatno više svetlosti od Illuminator-a i uparen sa Amplifier Lens Tehnologijom, ovo staklo će vam pomoći da vaše oči vide svaki detalj na planini.

 

● 100% UV Protection

Scott stakla su optički projektovana za 100% zaštitu od štetnih UVA / UVB / UVC zraka.

 

● Amplifier Lens Technology

Amplifier je tehnologija za optimiziranje kontrasta i jasnoće.

Jedinstveni aspekt AMPLIFIER-a je oblik krive prenosa vidljive svetlosti, optimizujući tri specifične dužine talasa: plava, narandžasta i crvena. Ovi opsezi svetlosti su najvažniji za ljudsko oko da poboljšaju kontrast i jasnoću.

 

● NoFog™ anti-fog lens treatment

Scott stakla su podvrgnuta trajnom No Fog tretmanu za sprečavanje kondenzacije i magljenja.

 

● Cylindrical OptiView Double Lens

Scott patentirani proces oblikovanja koji garantuje da su svaka OptiView stakla optički tačna, izdržljiva i blokirju 100% štetnih UV zraka. OptiView stakla su udobna, lagana i otporna na udarce.

Ova stakla evropske proizvodnje napravljena su od polikarbonata koji obezbeđuje udobnost i visoku otpornost na udarce. SCOTT-ov vlasnički proces brizganja i tretman tvrdog premaza garantuju da je svako OptiView staklo optički ispravno i bez izobličenja.

Cilindrična stakla se krive s leva na desno i ravna su odozgo prema dole. Ona su niskog profila, fleksibilna i nude jedinstven izgled.

 

 

Više o proizvodu: SCOTT

Obim glave 51, 55, 56, 57, 58, 59, 60
Pol Unisex
Karakteristike Sa vizirom
Uvoznik Planet Bike Co d.o.o. Beograd
Zemlja porekla Kina
Proizvođač SCOTT SPORTS
Pogledajte i ove proizvode
Copyright © 2024 by PlanetBike. Izrada sajta Smart Web. Sva prava su zadržana.