VAŽNOST HIDRATACIJE

VAŽNOST HIDRATACIJE

Organizam prosečne odrasle osobe sadrži 50-65% vode i svaka ćelija našeg tela zahteva vodu kako bi funkcionisala.

 

 

Voda se koristi za održavanje telesne temperature, uklanja štetne materije i održava zglobove lako pokretnim, dakle voda je život!

Ponekad, zaboravljamo na tu činjenicu, naročito kada se nalazimo u prirodi bogatoj zelenilom i kada nam se čini da nije previše vruće. Tada neprimetno gubimo vodu.

 

 

Preporučuje se da odrasla osoba u normalnim okolnostima popije 6 do 8 čaša vode dnevno. Sportistima i ljudima koji se izlažu fizičkim naporima potrebno je mnogo više vode, ako su aktivnosti na visokoj spoljnoj temperature, unos vode dodatno raste.

Da zaključimo, biti dobro hidriran neophodan je preduslov za dobre sportske i radne rezultate, o zdravlju da i ne govorimo.

Da bi ste bili dobro hidrirani, neophodno je da usvojite dobre navike, jedna od njih je da sa sobom uvek imate dovoljno vode, u bočicama koje su zdrave, lagane i dugotrajno ne menjaju svoja svojstva niti svojstva vode koja je u njima!

U Planet Bike ponudi možete pronaći Salewa boce za hidrataciju.

BIDON SALEWA VALSURA

Nema više plastičnih i aluminijumskih boca. Nove Salewa boce za hidrataciju su za višestruku upotrebu od 100% reciklirajućeg 18/8 nerđajućeg čelika otpornog na koroziju.

Dvostruka konstrukcija zida na modelima Valsura i Rienza održava napitak toplim 12 časova ili hladnim 24 časova. Boce ne kondenzuju sa spoljašnje strane.

Svi modeli boca imaju premaz (Powder coating) na spoljašnjoj strani zida za bolje rukovanje. Boce ne zadržavaju miris i ne utiču na ukus, lako se čiste i održavaju.



Copyright © 2024 by PlanetBike. Izrada sajta Smart Web. Sva prava su zadržana.