BACH RANČEVI I ŠATORI

BACH RANČEVI I ŠATORI

Brend Bach je nastao u Irskoj tokom 70-ih godina 20 veka, a pravi razvoj doživeo je 80-ih godina tokom perioda najvećih inovacija koje su se desile u proizvodnji rančeva.

Prvi su razvili sistem unutrašnjeg podesivog ranca. To je bio patent Orthoflex koji je čekao svoje odobrenje godinama. Na samom početku 21. veka, BACH svoju proizvodnju rančeva prebacuje iz Irske u Vijetnam, gde se i danas proizvode. Tokom 2019. godine postaje deo grupacije SCOTT SPORTS, a u svojoj ponudi, pored rančeva BACH, nudi visoko kvalitetne šatore i stolice za kampovanje.

BACH važi za proizvođača najkvalitetnijih rančeva za planinarenje, alpinizam i putovanje na svetu.

 

Od prošle sezone BACH nudi i premium šatore za planinarenje, alpinizam, ekspedicije.

 

Rančevi

BACH nudi najkvalitetnije rančeve na tržištu. Radi se o visoko inženjerski doteranom proizvodu, koji služi za višečasovno nošenje tereta u često surovim vremenskim uslovima, a od sada su dostupni i u Planet Bike prodavnicama.

Šta BACH rančeve odvaja od konkurencije?

  • Izrađuju se od materijala koji se zove Cordura. To je materijal poznat po najvišem kvalitetu, on je lagan, otporan na cepanje i habanje. Rančevi napravljeni od Cordura-e traju jako dugo.
  • BACH sistem za nošenje je veoma udoban i prilagođava se telu. Ako probate ranac bez tereta učiniće vam se da konkurencija ima udobnije sisteme, jer koriste mekše punjenje. Međutim kada dodate 10-15 kg težine svet izgleda potpuno drugačije, ranac postaje neverovatno udoban. Suština rada inženjera je da kada nosite pun i težak ranac ne osećate težinu na svojim leđima i ramenina. Sistem za oslanjanje na leđa i kukove, kao i naramenice napravljeni su da idealno rasporede težinu i da najviše težine bude na kukovima, gde je najmanje osećate.
  • BACH rančeve kupujete prema anatomiji vašeg tela. Rade su u 3 dužine: short, regular i long. Vrlo jednostavnom formulom izračunavate koji ranac vam je potreban. Veličinu ranca prilagođavate vašim leđima, što je izuzetno važno za komfor. Drugi brendovi nude sisteme pomeranja naramenica u različitim pravcima, ali to ne poboljšava komfor na pravi način.
  • BACH rančevi su izuzetno lagani, a da pri tome nema kompromisa sa udobnošću. Molecule 50 je najlakši ranac u kategoriji sa 1050 gr. težine, Quark 30 je takođe najlakši u svojoj kategoriji sa težinom od 870 gr.
  • Svi veliki BACH ranci imaju pristup unutrašnjosti pomoću prednjih ili zadnjih rajsferšlusa, a ne samo sa vrha.

Šatori

BACH šatori takođe spadaju u najkvalitetniju grupu šatora na tržištu. Namenjeni su najzahtevnijim korisnicima.

Šta BACH šatore odvaja od konkurencije?

  • BACH koristi najbolji materijal na tržištu, to je silikonizovani najlon. Radi se izuzetno laganom i izdržljivom materijalu. Ako napravite malu rupu u šatoru, ona se zatvori sama, vlakna su toliko mekana i elastična da se vrate sama. Nikada ne možete da napravite malu rupu tako što bi pokidali vlakna, ona se samo razmaknu. Potrebno je samo da protrljate rupu na šatoru prstima i rupa je nestala.
  • Materijal ima bolju UV zaštitu i otpornost.
  • Materijal koji se zove Grylan je 4-5 puta jači od većine materijala od kojih se prave visokokvalitetni šatori.
  • Pod na BACH šatorima je potpuno vodootporan, on toleriše visinu vodenog stuba od 10.000 mm. Možete podići šator na mokroj podlozi, koliko god da gazite po podu voda neće proći u unutrašnjost, što kod konkurencije nije slučaj.
  • BACH je jedini proizvođač šatora koji koristi iste materijale kao Hilleberg šatori od kojih ne postoje bolji.
  • Svi šatori su izuzetno lagani u odnosu na volumen, BACH PioPio šator za jednu osobu je težak 900 gr., pri tome je jako prostran. BACH GUAM 2, šator za dve osobe je težak 1.800 gr., što je izuzetna težina za komfor koji nudi.

 

BACH šatori biće uskoro u Planet Bike ponudi.

 

 



Copyright © 2024 by PlanetBike. Izrada sajta Smart Web. Sva prava su zadržana.