Poivre Blanc – prefinjen francuski dizajn i visoka tehnologija

Tehnologija

Poivre Blanc – prefinjen francuski dizajn i visoka tehnologija

Poivre Blanc, u prevodu sa francuskog „beli biber“, nastao je 1984. na plažama Francuske obale dizajnirajući majice šarenih motiva za mlade. Prve kolekcije skijaške odeće namenjene ženama i deci nastale su pet godina kasnije. Poivre Blanc od tada prati najnovije modne trendove uz posebnu pažnju na tehničke karakteristike i udobnost koja se očekuje od sportskog brenda. Skijaške jakne i pantalone su se svake zime kreirale sa sve većom pažnjom na dizajn, kroj i široki spektar boja. Zajedno sa ovim atributima, Poivre Blanc baca akcenat i na reči ’’udobno’’ i ’’toplo’’ koristeći izolacioni sloj sa 80% paperja i samo 20% perja. Kako godine prolaze tako raste i iskustvo brenda. Zaposleni ’’Poivre Blanc-a’’ počinju da testiraju garderobu kako bi potvrdili i unapredili kvalitet i otpornost. Radi se podjednako na modi i detaljima, uvodi se vodootporna i paropropusna membrana i sve popularnije krzno. Svaka kolekcija Poivre Blanc jednom rečju postaje šik.

Koristi se višeslojno punjene (Multilayer padding system) vodootporne i paropropusne membrane W/P 10.000 / MPV 10.000 kod rastegljivih ski modela kao i W/P 8.000 / MPV 10.000 kod klasičnih ski modela. Rastegljivi modeli su 4 way strech – rastegljivi u četiri pravca. Jakne sa prirodnim krznom imaju mogućnost skidanja krzna za potrebe pranja. Kao prirodno krzno, koristi se krzno Rakuna.

VIŠESLOJNO PUNJENJE ZA IZOLACIJU (MULTILAYER PADDING STRUCTURE)

Poivre Blanc kolekcija za sezonu 2018/19 zasnovana je na sistemu dvoslojnog i troslojnog stakla na kućnim prozorima koji stvaraju vazdušne komore koje smanjuju prenos toplote iz unutrašnjosti ka spoljašnjosti. Kolekcija dolazi sa novim i inovativnim sistemom izolacije, koji se sastoji od višeslojne podloge (bazni, srednji i spoljni sloj), koja zarobljava vazduh između slojeva i obezbeđuje optimalnu izolaciju.

Pretpostavka da je jakna sa debelim vlaknima toplija je netačna. Što je više vrsta tanjih i šupljih vlakana, kvalitet izolacije je bolji. Šuplja vlakna zadržavaju topli vazduh unutar vlakana. Poivre Blanc koristi šuplja vlakna debljine 1.4, 2.5, 3 i 4. Stanardo punjenje na tržištu je sa punim vlaknima debljine 6.

 

Nizak stepen debljine vlakna omogućava stvaranje fine mreže koja zadržava topao vazduh koji se oslobađa iz tela i vraća ga nazad ka telu, što nije slučaj kod mreže sa debljim vlaknima.

Pored široke ski kolekcije za žene i decu i vrlo male kolekcije za muškarce, Poivre Blanc proizvodi i garderobu za tenis i garderobu za svaki dan.

Poivre Blanc je izuzetno angažovan na humanitarnom radu sa decom, kao i osobama sa invaliditetom. Obukao je mnoge takmičare na Specijalnim olimpijskim igrama u Južnoj Koreji 2013 godine.

Scroll To Top