Tour de Romandie: Nino Schurter po prvi put na drumu!

Sport

Tour de Romandie: Nino Schurter po prvi put na drumu!

Ovogodišnji, 69. po redu, Tour de Romandie održava se od 29. aprila to 4. maja.

Ova trka, koja se vozi u zapadnom delu Švajcarske, igra dve važne uloge: kao pokazatelj spremnosti onih koji se spremaju za Tour de France i kao poslednja priprema za one koji planiraju dobar rezultat na Giro d’Italia.

U poslednja tri izdanja ove trke, pobednik u generalnom plasmanu je iste godine osvajao i Tour de France. Sa neverovatnom sličnošću, Cadel Evans (2011), Bradley Wiggins (2012) i Chris Froome (2013) najpre su osvajali Romandie pa zatim Tour, tri meseca kasnije. Nema dileme da će vozači koji nastupaju u Švajcarskoj ove godine imati to na umu.

Za one sa najvišim ambicijama na Tour de France-u, Romandie se savršeno uklapa u raspored. Oni mogu da voze ’punom snagom,’ a da se onda odmore i dalje prilagode formu za Francusku. Oni koji voze Giro su prinuđeni da traže balans između postizanja rezultata na poslednjoj velikoj trci pred Grand Tour i čuvanja snage za najvažniju biciklističku trku na svetu.

ORICA-GreenEDGE će nastupiti u kombinovanoj postavi u Švajcarskoj, spremnoj da traži pobede na etapama.

Među osmoricom će biti vozači koji su ostvarili odličan rezultat na nedavnim trkama na Ardenima (Belgija i Holandija), kao i vozači koji se spremaju za Giro. Najinteresantiji dodatak timu ORICA-a je svakako Nino Schurter, višestruki šampion sveta u brdskom biciklizmu, koji će se sada po prvi put takmičiti na drumu.

Postavu tima ORICA-GreenEDGE na Tour de Romandie činiće:

Brett Lancaster
Cameron Meyer
Christian Meier
Michael Albasini
Michael Hepburn
Nino Schurter
Sam Bewley
Svein Tuft

Scroll To Top