Nino Schurter na drumskim trkama!

Sport

Nino Schurter na drumskim trkama!

Nakon osvajanja tri Svetska prvenstva i tri Svetska kupa u samo pet godina Nino Schurter je pronašao novi izazov. On će se u 2014. takmičiti na drumskim trkama Tour de Romandie i Tour de Suisse pod zastavom ORICA-GreenEDGE Pro Tour tima. Ova ideja postoji od ranije, ali se čekalo odbrenje UCI-ja, koji sada dao zeleno svetlo.

Govoreći o razlozima za ovaj prelazak Schurter kaže: “Voziti Tour de Suisse je oduvek bio moj san. Moje srce je u brdskom biciklizmu i tu će ostati, ali ako bih ikada hteo da vozim na velikoj sceni na drumu, 2014. je savršen trenutak. Odbrana titule na Svetskom prvenstvu će biti moj glavni cilj i biću 100% fokusiran na brdski biciklizam. Želja mi je da osvojim i olimpijsku medalju koja mi nedostaje. Verujem da će mi iskustvo u drumskoj vožnji mnogo pomoći na putu ka tome.”

SCOTT Sports, Ninov glavni sponzor sa zadovoljstvom je prihvatio ovaj predlog. “Nino je oduvek tražio nove načine da unapredi svoju vožnju. On je suprotnost copy-paste sportistima.  To je on i zato je tako dobar u tome što radi. Poštujem tu njegovu osobinu i zato ga podržavam u ovoj ideji. Siguran sam da će ga ovo iskustvo učiniti jačim,” rekao je Thomas Frischknecht, tim menadžer SCOTT Sports-a.

Od juna pa nadalje Nino će se vratiti redovnim obavezama na svom MTB-u.

Scroll To Top