Nova titula za Gerrans-a i Orica-GreenEdge

Sport

Nova titula za Gerrans-a i Orica-GreenEdge

Simon Gerrans (Orica-GreenEDGE) je novi šampion Australije u drumskom biciklizmu. Ovo je treća uzastopna titula za Orica-GreenEDGE tim, koji je većim delom kontrolisao 186.6 kilometara dugu trku, dobro iskoristivši svih deset vozača.

Cadel Evans (BMC) and Richie Porte (Sky) završili su kao drugi, odnosno treći, nakon sprint finiša.

Luke Durbridge, koji je branio titulu, napravio je beg odmah na početku, da bi mu se ubrzo priključili Simon Clarke i Mitch Docker u grupi od 17 vozača.

“Naš plan je bio da se pravi vozači nađu u vođstvu što ranije, što se i desilo sa Clarke-om, Durbridge-om i Docker-om,” rekao je sportski direktor Matt Wilson.

Simon Clarke je bio najagresivniji u ovoj fazi, pa je u više navrata pokušao da se sam odvoji. Međutim, nakom četiri sata brze i agresivne vožnje prednost vodeće grupe je počela da se topi.

“Clarke je bio bio najbolji u vodećoj grupi. Međutim znali smo da Durbridge i Clarke moraju da se odvoje dva ili tri kruga pre kraja da bi imali šansu da pobede. To se nije desilo, tako da smo se odlučili za sigurniju opciju, da vozimo za Gerrans-a.

Četiri kruga pre kraja, ostatak ekipe Orica-GreenEDGE, koji je bio u grupi iza vodeće, se brzo pomerio napred i krenuo u poteru za odbeglom grupom. Pre poslednjeg uspona, Meyer (Orica) je napao, a Evans (BMC), Porte (Sky) i Gerrans su krenuli za njim. Ova grupa je ostala zajedno do sprinta u finišu.

“Meyer je bio potpuno posvećen. Zaista je vozio za mene danas. Siguran sam da bi i sam želeo da pobedi, ali plan je bio da vozi za mene što je ispoštovao 100%. Čitav tim je uradio sve za mene danas i veoma sam im zahvalan na tome,” rekao je Gerrans.

SCOTT Foil Team Issue Bike koji koristi Orica-GreenEdge

SCOTT Foil Team Issue Bike koji koristi Orica-GreenEdge

Nakon što je više puta pobeđivao u sličnim situacijama u prethodne dve godine, Gerrans je imao puno poverenje tima. Sa sposobnošću da pobeđuje kada je to timu najviše potrebno, Gerrans je očigledan izbor za lidera u trkama koje odabere kao svoj cilj.

“Gerrans bira najteže ciljeve i uvek ih ostvaruje, posebno u poslednje dve godine koje je proveo sa nama,” rekao je White.

Još jedna titula i za Orica-AIS

Gracie Elvin (Orica-AIS) osvojila je drugu uzastopnu titulu na prvenstvu Australije u drumskom biciklizmu za žene.

Ona je u finišu “odsprintala” grupu od devet biciklistkinja, u kojoj su bile i njene timske koleginice Shara Gillow i Amanda Spratt i osvojila zlato.

“Ponosna sam što sam deo tima,” rekla je Elvin. “Posvećujem majicu svima u timu. Odlično smo vozili danas i jedva čekam nastavak sezone u Evropi.”

Scroll To Top