Scott MTB Racing: Nove zvezde i novi ciljevi

Sport

Scott MTB Racing: Nove zvezde i novi ciljevi

Posle 13 godina saradnje Swispower se povlači iz SCOTT-Swisspower MTB Racing tima. Ostvareno je mnogo pobeda i osvojene su brojne titule pod zajedničkom zastavom, uključujući nekoliko Svetskih prvenstava i Svetskih kupova u generalnom plasmanu.

Sada je vreme za nova partnerstva. Proizvođač sportske odeće, Odlo, pridružiće se Scott-u u novom SCOTT-ODLO MTB Racing Timu. “Veoma smo uzbuđeni zbog novog jakog partnerstva koje će nas voditi ka Olimpijskim igrama u Riju 2016.,” rekao je Thomas Frischknecht, tim menadžer. “Sjajno je predstavljati brend kakav je Odlo,” dodao je on.

Tim će podržati i novi sponzor, Cornèrcard, jedna od vodećih kompanija u oblasti finansijskih usluga u Švajcarskoj.

Sada je zvanično: Zvezda u usponu, Jenny Rissveds se priključuje timu

Jenny Rissveds SCOTT-ODLO

Novi član tima je i jedno već poznato lice: Jenny Rissveds. Devetnaestogodišnja biciklistkinja iz Švedske već se tokom sezone 2013. priključila timu. Osim što je osvojila dve titule u Svetskom kupu i Evropsko prvenstvo u eliminator disciplini, ona se i odlično uklopila u tim. Više nego dovoljno razloga da ostane.

“Impresionirala me je mentalitetom pravog trkača, koji je neuobičajen za njene godine. Verujem da ima sve što je potrebno da postane zvezda ovog sporta u bliskoj budućnosti,” rekao je tim menadžer Frischknecht.

Sa druge strane, tim nije produžio ugovor sa juniorom, Manuel-om Fasnacht-om. Ostatak rostera za predstojeću sezonu činiće Nino Schurter, Florian Vogel, Marcel Wildhaber, Andri Frischknecht i Robin Gemperle.

Scroll To Top