Scott lansira nove drumaše: Lakšeg Addict-a i novog Solace-a

Tehnologija

Scott lansira nove drumaše: Lakšeg Addict-a i novog Solace-a

Scott je javnosti objavio stvaranje nove verzije legendarnog trkačkog drumaša Addict-a, najlakšeg do sada kao i novu liniju sportski orijentisanog drumskog bicikla nazvanu Solace. Oba modela predstavljaju novitete iz kolekcije za sezonu 2014.

Scott Addict-SL, koga smo imali priliku da vidimo na Tour of Flanders početkom godine ima ram i viljušku čija je ukupna težina ispod jednog kilograma.

Novi Scott Addict SL smo prvi put imali priliku da vidimo na-Tour of Flanders u martu ove godine.
Novi Scott Addict SL smo prvi put imali priliku da vidimo na Tour of Flanders u martu ove godine.

Addict će takođe biti raspoloživ u modelu Team Issue (790g ram/300g viljuška opremljen Shimano Dura-Ace-om i Syncros RL1.1 točkovima), Addict 10 (860g ram/360g viljuška sa Shimano Ultegra 11 brzina) i Addict 20 (860g ram/360g viljuška sa Shimano Ultegra 10 brzina).

Scott Addict SL - 56cm ram i viljuška teže samo 1020g.
Scott Addict SL – 56cm ram i viljuška teže samo 1020g

Zanimljivo je da Addict ima identičnu geometriju rama kao Foil – model koji se trenutno vozi u Pro Tour-u. Novi Addict ram je 39% komforniji, 8% lakši i 6% torziono krući od svog prethodnika.

Scott Solace linija je namenjena sportsko orijentisanim vozačima i akcenat je bačen na maksimalni komfor. Solace linija će imati 4 modela: Premium (890g ram/330g viljuška sa Shimano Dura-Ace Di2), 10 (Shimano Dura-Ace mehanički), 20 (Shimano Ultegra 11 brzina) i 30 (Shimano 105).

Zanimljivo je da je novi Solace ram 40% komforniji od CR1 a istovremeno 15% torziono krući. Ram će biti najlakši na tržištu u kategoriji komfor bicikala. Da bi se ostvario komfor bez kompromisa, zadnja kočnica ima neobičnu lokaciju-nalazi se na najnižoj tački rama, na mestu gde se cev lanca sastavlja sa BB-om.

Ritchey WCS karbonski guvernal i lula na novom Scott Addict-SL
Ritchey WCS karbonski guvernal i lula na novom Scott Addict-SL

Oba modela ćete imati prilike da testirate na našem bike testu sledeće godine.

Scroll To Top